Frank du Mosch, Meike de Jong en Thomas van Groningen te gast bij het Tilburgs Mediacafรฉ

Op 24 maart organiseert het Mediafonds een middag over lokale journalistiek. We duiken in het journalistieke DNA van de stad en gaan in gesprek over de vraag hoe journalistiek de lokale democratie kan versterken. We kijken terug รฉn vooruit met o.a. journalisten Frank du Mosch, Meike de Jong (RTL) en Thomas van Groningen (Op1).

๐…๐ซ๐š๐ง๐ค ๐๐ฎ ๐Œ๐จ๐ฌ๐œ๐ก
Du Mosch studeerde aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en was presentator van het Jeugdjournaal en presentator en verslaggever bij het NOS Journaal. Ook werkte hij voor actualiteitenrubriek Netwerk. Du Mosch presenteerde op Radio 1 het dagelijkse programma Standpunt Cafรฉ en het Radio 2-programma Cappuccino. Vanaf september 2012 presenteerde hij het dagelijkse televisieprogramma Studio MAX Live bij Omroep Max. Frank Du Mosch is oprichter en eigenaar van mediabedrijf The Broadcaster in Hilversum.

๐Œ๐ž๐ข๐ค๐ž ๐๐ž ๐‰๐จ๐ง๐ 
De Jong studeerde aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg. Ze werkt als journalist en presentator bij RTL nieuws. Ze maakt deel uit van het vaste presentatieteam van het Ontbijtnieuws op RTL4. Sinds 2013 presenteert ze naast het RTL Nieuws om 19.30 uur ook RTLZ en EditieNL. Daarnaast werkte ze ook als radionieuwslezer voor 538, Q-music en Radio 10. Sinds 2006 is Meike ook te boeken als dagvoorzitter en gespreksleider tijdens fysieke en online bijeenkomsten in binnen- en buitenland.

๐“๐ก๐จ๐ฆ๐š๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐†๐ซ๐จ๐ง๐ข๐ง๐ ๐ž๐ง
Van Groningen studeerde aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Hij startte zijn loopbaan als verslaggever bij BNR Nieuwsradio als sidekick bij het middagprogramma Spitsuur en in de ochtendshow De Ochtendspits met Bas van Werven. Begin 2021 begon Van Groningen als politiek verslaggever op de Haagse redactie. Vanaf januari 2022 werkt van Groningen als verslaggever en politieke duider en is hij regelmatig te zien in de talkshow Op1.

Tickets zijn (gratis) via Paradox te verkrijgen.
https://paradoxtilburg.nl/programma/tilburgs-mediacafe-2024/

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *