Het Tilburgs Mediacafé keert terug voor de derde keer!

Het Tilburgs Mediafonds organiseert een middag over lokale journalistiek. We duiken in het journalistieke DNA van de stad en gaan in gesprek over de vraag hoe journalistiek de lokale democratie kan versterken. We kijken terug én vooruit met o.a. journalist Frank du Mosch, presentator Meike de Jong (RTL Nieuws), journalist Thomas van Groningen en Wethouder Yusuf Celik (Pvda/GL). Een middag voor journalisten (in spe), makers en (Tilburgse) verhalenvertellers in de breedste zin van het woord.

Daarnaast worden een aantal ondersteunde projecten uitgelicht en komen betrokken journalisten en programmamakers aan het woord: o.a. Floor Foole, Marleen Kuijsters, Jeroen, Bezem, Halima Özen en Joost Goutziers. Tijdens de middag doet illustrator Jeroen de Leijer scherp visueel verslag en is er muziek van een van de jonge talenten van de Fontys rockacademie. 

Datum zondag 24 maart
Inloop 14:30

Aanvang 15:00
Programma tot 17:30

Reserveer via https://paradoxtilburg.nl/programma/tilburgs-mediacafe-2024/ 

Over het Mediafonds

Ter bevordering van de lokale kwaliteitsjournalistiek werd vijf jaar geleden het Tilburgs Mediafonds opgericht. Sindsdien heeft het fonds al vele journalistieke producties helpen realiseren zoals het artikel Waar blijft het kind in een vechtscheiding?, de podcast serie Op Weg Naar Een Inclusieve Stad, de documentaire 100 jaar Piushaven, de Patrona PodcastDe les van Laris en het artikel Als je leven op zijn kop staat door Long Covid. Tijd om de makers van deze journalistieke producties aan je voor te stellen.

Het Tilburgs Mediafonds wil de lokale kwaliteitsjournalistiek bevorderen om zo inwoners, instellingen en bedrijven in de Tilburgse regio beter te informeren over wat er speelt in de stad en directe omgeving. Kijk voor meer informatie op www.tilburgsmediafonds.nl.

Aanvragen
Heb je een goed idee voor een mooie journalistieke productie? Dien dan een aanvraag in bij het Tilburgs Mediafonds. De deadline voor de aanvraag is vrijdag 1 maart 2024.  

* Met het reserveren van een kaartje voor dit programma geef je Paradox toestemming je mailadres te delen met het Tilburgs Mediafonds. Dit wordt enkel gebruikt voor correspondentie m.b.t. het Mediacafé. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *