Het Tilburgs Mediafonds presenteert:

Aan het einde van een tweejarige pilotfase van het Tilburgs Mediafonds presenteren we een voorlopige balans in bijgaande video, waarin diverse projecten, gesteund door het fonds, worden voorgesteld.

We hopen van harte dat het Tilburgs Mediafonds ook na 1 juli 2021 door kan gaan, zodat nog meer van dit soort mediaproducties verwezenlijkt kunnen worden.

Hedwig Zeedijk, voorzitter van het Tilburgs Mediafonds, over het belang van lokale journalistiek en de missie van het Tilburgs Mediafonds

Resultaten eerdere aanvraagrondes

Het Tilburgs Mediafonds heeft inmiddels in bijna twee jaar tijd vier keer een aanvraagronde waaronder een bijzondere ‘corona’-aanvraagronde achter de rug. Daarvoor ontving de Stichting vierenvijftig aanvragen voor in totaal € 545.000 euro. Zestien projecten kwamen in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage, waarmee in totaal ruim € 100.000 was gemoeid.

De journalistieke producties waren zeer divers in inhoud en discipline en er werd door meerdere mediapartijen samengewerkt. Dankzij de steun werden journalistieke producties mogelijk zoals de muurkrant Ixeg Waxie, de tv-reportages van de Nieuwsverdieping bij Omroep Tilburg, een serie artikelen (zowel offline als online) bij kinderkrant Tilburgjunior.nl, een reportageserie over de coronaperikelen voor de kermisbranche, een aantal achtergrondartikelen als resultaat van een gedegen journalistiek onderzoek over de financiering in de zorg en een groot fact check project via Fontys Hogeschool voor de Journalistiek.

Extra stimulering voor lokale producties rondom Covid-19

Eind maart 2020 lanceerde het Tilburgs Mediafonds tevens een bijzondere aanvraagronde rondom de actualiteit van de Covid-19 crisis. Daarop kwamen elf aanvragen binnen en werden vooralsnog twee journalistieke projecten geholpen met een stimuleringsbijdrage van in totaal € 2.980 euro.

De journalisten producties die gepubliceerd/uitgezonden zijn met steun van het TilburgsMediafonds zijn hier te raadplegen op onze website.

Heb jij een goed idee voor een lokale productie? Dan zien we jouw aanvraag graag tegemoet.