Projecten

Met steun van het Tilburgs Mediafonds zijn in 2019 een aantal journalistiek producties mogelijk gemaakt, zoals tilburgjunior.nlIxeg Waxie, en de Nieuwsverdieping van Omroep Tilburg.


Jeugdzorgbedrijf koopt villa in gemeente met grote tekorten

Judith Spanjers voor FTM, 02-04-2020 – Twee derde van de gemeenten duikt in de rode cijfers omdat de kosten voor jeugdhulp stijgen. Zo schat de gemeente Tilburg haar tekort op jeugdzorg over 2019 op 14 miljoen euro. Niettemin boeken sommige hulpverlenende bedrijven flinke winsten. Het Tilburgse jeugdzorgbedrijf De GezinsManager kocht een villa van 1,3 miljoen euro. Daar is niks mis mee, vindt directeur Roel Bergmans. ‘In de eerste drie jaar hebben we veel geïnvesteerd.’
lees het hele artikel op de site van FTM.nl of de verkorte versie op de site van Omroep Brabant


Tilburgjunior.nl

Tilburgjunior is een online platform voor, over en door kinderen uit Tilburg. Een website met nieuws, interviews, tips en nog veel meer. De site wordt gemaakt met hulp van een kinderredactie. Met steun van het Tilburgs Mediafonds kon de redactie bijdragen maken over corona-hartjes, eenzaamheid, telefoonverslaving, vuurwerk, elektrisch steppen, VSCO-girls, het kindertheaterfestival Spruit, hondenpoep en gymles op school.

Tilburgjunior wil volgend jaar ook offline gaan met een een gratis papieren krant, verspreid via de scholen.


Ixeg Waxie 

Ixeg Waxie (ik zeg wat ik zie) is een muurkrant. Het is de spreekbuis van bijzondere jonge mensen, die open vertellen over wat hen bezighoudt. In 2019 verschenen al vier muurkranten. Enkele daarvan werden ook afgedrukt in wijkkrant 3West

Dankzij de steun van het TM kunnen er ook in 2020 nieuwe muurkranten gemaakt worden.


Omroep Tilburg, De Nieuwsverdieping

In het actualiteitenprogramma De Nieuwsverdieping neemt de lokale omroep een duik in de Tilburgse actualiteit. In de eerste aflevering wordt de aanstaande sluiting van één van de kerken in de binnenstad onderzocht. 

Dankzij de steun van het TM kan Omroep Tilburg professionele onderzoeksjournalisten inzetten voor nieuwsreportages die moeten leiden tot verdere duiding en analyse van het lokale nieuws met betrekking tot belangrijke maatschappelijke thema’s. Inmiddels werden ook de volgende afleveringen uitgezonden:
Afl. 2 : De op handen zijnde sluiting van een van de twee kerken in de Tilburgse binnenstad
Afl. 3 : De aansluiting van Biezenmortel bij de gemeente Tilburg
Afl. 4 : Dak- en thuislozen in Tilburg
Afl. 5 : Corona, hoe gaan ondernemers er mee om?
Afl. 6 : Corona, wat zijn de gevolgen voor de Tilburgse economie?
Afl. 7: Corona, wat bekent online onderwijs voor kinderen?


Andere journalistieke producties die in de eerste ronde door het TM mogelijk worden gemaakt zullen ook op deze website verschijnen. Dat zijn:
• De verhalentafel van de Spoorzone van Pim Goosen
• Het Spoorpark van Peter van Noppen