‘Tilburgs Mediafonds gelanceerd: eerste aanvraagronde geopend’

De gemeente Tilburg stelt 150.000 euro beschikbaar voor een Tilburgs Mediafonds, dat onafhankelijke journalistieke projecten gaat steunen in Tilburg en omstreken. Het fonds gaat dat bedrag de komende twee jaar verdelen. Een eerste aanvraagronde werd 1 juli gestart.

Villamedia, 04 juli 2019, Lars Pasveer

Projectvoorstellen voor het Tilburgs Mediafonds kunnen tot 1 september worden ingediend. Tot de zomer van 2021 volgen andere rondes.

“De gemeenteraad en het college van B en W benadrukken terecht dat lokale media van groot belang zijn voor de lokale democratie. Tilburg is na Leiden de tweede stad met een eigen mediafonds. Lokale journalisten hebben hiervoor het voorwerk verricht en vervolgens mensen aangezocht voor een onafhankelijk bestuur. We staan nu in de startblokken om het fonds tot een succes te maken”, aldus voorzitter Hedwig Zeedijk.

In Leiden wordt aan de knoppen gedraaid: het fonds daar zal het de komende tijd met minder geld moeten doen.

De Tilburgse wethouder Marcelle Hendrickx (Cultuur) is blij dat het Tilburgs Mediafonds van start kan. “Bij zowel de raad als het college staat het behoud van lokale en regionale journalistiek én de ontwikkeling van nieuwe vormen van journalistiek hoog op de agenda.”

Gevestigde media kunnen aanvragen indienen, maar ook freelancejournalisten. Ook burgers met journalistieke ambities en vaardigheden kunnen via tilburgsmediafonds.nl ideeën indienen.

Lees het artikel op de website van Villamedia