Tilburgs Mediafonds in het BD: ‘150.000 euro beschikbaar voor journalistieke projecten in Tilburg’

TILBURG Het nieuw opgerichte Tilburgs Mediafonds heeft de komende twee jaar 150.000 euro beschikbaar om onafhankelijke journalistieke projecten te steunen. Journalisten kunnen hiervoor voorstellen indienen. 

BD, 04 juli 2019, Jasper Harthoorn 

Het fonds is opgericht met financiële steun van de gemeente Tilburg. Doel is vooral de onafhankelijke journalistiek in Tilburg en de regio een extra impuls te geven, meent voorzitter van het fonds Hedwig Zeedijk. ,,De gemeenteraad en het college benadrukken terecht dat lokale media van groot belang zijn voor de lokale democratie. Tilburg is na Leiden de tweede stad in Nederland met een eigen mediafonds.”

Ideeën melden

Gevestigde media, maar ook freelancejournalisten en burgers met journalistieke ambities en vaardigheden kunnen zich tot 1 september met ideeën melden. Dit kan via tilburgsmediafonds.nl. Zes weken na sluitingsdatum besluit het bestuur welke voorstellen financiële steun krijgen. Meerdere subsidieronden zullen volgen, in ieder geval tot de zomer van 2021. 

Duurzame toekomst

Wethouder Marcelle Hendrickx (D66, cultuur) is blij dat het fonds nu van start kan. ,,Bij zowel raad als college staat het behoud van lokale en regionale journalistiek én de ontwikkeling van nieuwe vormen van journalistiek hoog op de agenda. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we met het fonds een belangrijke stap zetten in de kwaliteit en duurzame toekomst van onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. 

Lees het artikel op de website van het BD